Velkommen til nye nettsider

Dagens Medisin lanserer i dag en nyoppusset nettavis. Målet er få frem bredden av nyhetsartikler, kronikker og kommentarer på en tydeligere og bedre måte.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Markus Moe, redaktør i Dagens Medisin

VI HAR endret skrifttype i titler, noen farger er nye – og så har vi gått fra tre til to kolonner på forsiden av dagensmedisin.no.

I tillegg vil du se at særlig presentasjonen av debattstoffet – kronikker, innlegg og kommentarer – er annerledes.

Her er målet å gå mer rett på sak – å presentere forfattererens hovedbudskap i ett sitat.

I FJOR høst rundet Dagens Medisin 20 år som uavhengig nyhetsavis i Norge. Da redesignet vi papiravisen i samarbeid med Jacek Utko, en prisbelønnet avis- og webdesigner, som også var sentral ved omleggingen av avisdesignet i 2010.

Nå har målet vårt vært å få designet i avis og på nett til å henge bedre sammen, både med skrift, farger og visuelle elementer.

Vi har ønsket å få vist frem bredden i nyhets- og debattstoffet vårt – og presentere innholdet på en tydeligere og bedre måte.

VEL – kanskje hadde du egentlig ikke registrert de visuelle endringene på nettsiden om du ikke hadde leste denne kommentaren.

Det lever vi helt greit med. Når alt kommer til alt, er innholdet det viktigste i journalistikken.

FOR Dagens Medisin har det viktigste alltid vært å undersøke og rapportere om vesentlige, strukturelle forhold ved norsk helsetjeneste. Vi kommer fortsatt til å se på hvem som har makt – og hvordan den benyttes.

Vår dekning fra medisinske kongresser skal fortsatt være balansert, saklig og vise hva forskningsresultater faktisk dokumenterer.  

Nyhets- og debattjournalistikken i Dagens Medisin skal være faglig og uavhengig – og speile bredden i stemmer fra hele Helse-Norge.

DERFOR må jeg til slutt advare deg: På visse områder kommer vi fortsatt til å være gamle, kjedelige og seriøse Dagens Medisin.

Heller ikke med vårt nye design, kan du forvente at vi blir din guide til «Slik blir du slank på 1-2-3», «Her er maten du må styre unna» eller «Slik får du sommerkroppen».

DETTE må du finne ut av på egen hånd. Eventuelt vil du høyst sannsynlig fortsatt få gode tips i en del andre medier.

Powered by Labrador CMS