Folkehelseinstituttet har nedbemannet med rundt 60 årsverk, og skal kutte ytterligere 120 til 150 årsverk i 2017 og 2018. Nå gir direktør Camilla Stoltenberg et tilbud om sluttpakker til alle.  Foto: Vidar Sandnes
Folkehelseinstituttet har nedbemannet med rundt 60 årsverk, og skal kutte ytterligere 120 til 150 årsverk i 2017 og 2018. Nå gir direktør Camilla Stoltenberg et tilbud om sluttpakker til alle. Foto: Vidar Sandnes

Gir alle ansatte tilbud om sluttpakke

– Vår budsjettutfordring for 2017 ble enda større enn vi regnet med, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet (FHI) sier de nå foreløpig har beregnet antallet nedbemanninger som må til for å oppnå budsjettbalanse.
Sluttpakke-tilbud til alle
Folkehelseinstituttet, som har rundt 950 årsverk, har nedbemannet med rundt 60 årsverk, og skal kutte ytterligere 120 til 150 årsverk i 2017 og 2018.
– Først vil vi gå ut med tilbud om sluttpakker til alle. Nå går vi gjennom våre aktiviteter og forpliktelser, og prioriterer strengt. Vi er i tett dialog med departementet om den videre gangen i dette. Vi har allerede gjennomført betydelig omstilling og effektivisering i flere år, og har lenge vært forberedt ytterligere kutt og kostnader.

– Det nye nå er at vår budsjettutfordring for 2017 ble enda større enn vi regnet med, og at dette ble klart først sent i 2016, sier Stoltenberg til Dagens Medisin.

– Kravet fra helseminister Bent Høie er at dette skal skje fort, er det problematisk?

– I prinsippet er det ikke feil at det skal skje fort. Tempoet i seg selv er ikke problemet. Det er mer et spørsmål om hvilke virkemidler en organisasjon som Folkehelseinstituttet kan benytte, og hvor mye det vil koste, sier Stoltenberg.

Har ettårige budsjetter
– Så vidt jeg forstår, er det ikke mye erfaring med sluttpakker og oppsigelser i en etat som styres med ettårige budsjetter og krav til årlig budsjettbalanse. Folkehelseinstituttet må oppnå budsjettbalanse, forsvarlig nedbemanning, og samtidig utføre samfunnsoppdraget vårt, sier hun.
Til Dagens Medisin sier hovedtillitsvalgt for Norsk tjenestemannslag i FHI, Marc Gayarfar, han han mener kuttene bærer preg av en skjult agenda fra regjeringens side.

Helsedirektoratet må kutte 60 årsverk
Som Dagens Medisin har skrevet må Helsedirektoratet kutte 60 årsverk.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sa nylig til Dagens Medisin at direktoratet står overfor betydelige omstillingsutfordringer i 2017. 
- Årsaken til at vi må nedbemanne ligger både i budsjettforhandlingene, avbyråkratiserings- og effektiviseringskravet, men også i merkostnader i forbindelse med etablering av en konsernmodell for forvaltningsorganisasjonene. Dette gir merkostnader i en periode, sa han.

Helsedirektoratet opplyser at de fortsatt arbeider med prosessen og ikke kan gi noen nye opplysninger nå.

Powered by Labrador CMS