STORSTREIK: Britiske sykepleiere streiker for andre gang på under en uke med krav om en rettferdig lønn. Aldri før i sykepleierforbundet RCNs historie har medlemmene gått ut i en storstreik.  Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

STORSTREIK: Britiske sykepleiere streiker for andre gang på under en uke med krav om en rettferdig lønn. Aldri før i sykepleierforbundet RCNs historie har medlemmene gått ut i en storstreik. 

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Ny sykepleierstreik i Storbritannia

Opptil 100.000 sykepleiere i England, Wales og Nord-Irland går ut i sin andre streik i sykepleierforbundets 106 år lange historie. Den forrige var sist torsdag.

Publisert

Tirsdagens streik er en del av den stadig bitrere striden mellom sykepleierne og regjeringen om lønn.

Opptil 100.000 sykepleiere i England, Wales og Nord-Irland går ut i sin andre streik i sykepleierforbundets 106 år lange historie.

Etter flere år med reell lønnsnedgang krever sykepleierne at lønnen settes opp mer enn prisveksten. Regjeringen svarer at den økonomiske nedturen gjør det umulig å øke lønningen med mer enn 4–5 prosent.

Også en rekke andre grupper i offentlig og privat sektor planlegger streik rundt jul med krav om bedre lønn og arbeidsforhold, samtidig som de kjemper med den høyeste inflasjonen på flere tiår. Prisveksten ligger for tiden rundt 11 prosent per år.

Onsdag er det ambulansearbeiderne som streiker. Det er planlagt ny streik 28. desember. Postansatte, jernbanepersonell og grensevakter er blant dem som også legger ned arbeidet i løpet av julehøytiden.

Powered by Labrador CMS