ULLEVÅL: En ansatt ved barneklinikken på Ullevål sykehus har innrpmmet å ha snoket i en pasientjournal ved flere anledninger. 

Foto: DMarkiv/Julie Kalveland

Mister ikke jobben på grunn av snoking i pasientjournal

En ansatt (69) ved barneklinikken på Ullevål sykehus har over flere år slått opp i en pasientjournal vedkommende ikke hadde lov til å se, det skriver avisen VårtOslo.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Avisen skriver at den ansatte ble avslørt etter at pasientens far mistenkte at noe var galt.

Den ansatte har etter dette erkjent 28 tilfeller av snoking i pasientjournalen.

– Bryr meg ikke
Mens en ansatt ved Helse Stavanger HF mistet jobben etter å ha snoket i pasientjournal, mister ikke den Ullevål-ansatte jobben på barneklinikken etter å ha erkjent å snoke i pasientjournalen.

Vårt Oslo skriver at kvinnen har fått en skriftlig advarsel etter snokingen.

– Jeg er såpass gammel og har arbeidet så lenge at jeg ikke trenger noen CV. Derfor bryr jeg meg heller ikke om denne advarselen, uttaler kvinnen til avisen.

– Alvorlig tillitsbrudd
Far til pasienten uttaler til avisen at ingen fra sykehuset har tatt kontakt med han for å beklage eller informere om at det er gitt skriftlig advarsel til den ansatte.

– Som forelder til et barn med alvorlig funksjonshemming, har jeg nå mindre tillit til Oslo universitetssykehus (OUS) og måten barneklinikken har håndtert denne saken, sier han til VårtOslo.

Pasientombud for Oslo og Viken, Anne-Lise Kristensen, sier til avisen at hun synes det er et alvorlig tillitsbrudd for den enkelte pasient, som også påvirker andre pasienters tillit til at helsetjenesten beskytter deres personopplysninger på en god måte.

Powered by Labrador CMS