Fersk medisinstudent-leder fortsetter kamp for flere LIS1-stillinger

Øystein Ohr (23) er ny leder for Norsk medisinstudentforening.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Øystein Ohr, ny leder i Norsk medisinstudentforening (Nmf)

      
        Foto: Nmf
Øystein Ohr, ny leder i Norsk medisinstudentforening (Nmf) Foto: Nmf

Øystein Ohr tiltrådte 1.januar, og lover fortsatt oppmerksomhet til kampen for flere LIS1-stillinger - tidligere kalt turnus.

– Vi ser fortsatt det samme behovet for økt antall LIS1-stillinger, nemlig 200 flere, som er det vi trenger om vi skal dekke spesialistbehovet på egen hånd og ikke importere fra utlandet, sier han til Dagens Medisin.

Ohr, som har permisjon fra studiet det kommende året for å jobbe fulltid som Nmf-leder, studerer medisin på femte året ved NTNU i Trondheim.

I disse dager utarbeides det også nasjonale retningslinjer for de helse- og sosialfaglige utdanningene i Norge. For medisinstudentenes del skal retningslinjen definere sluttkompetanse, og si hva en ferdigutdannet lege skal kunne etter endt grunnutdanning. Den skal også stille krav til studiets oppbygging.

– Som en del av dette diskuteres jo også nasjonal delprøve, og neste år vil potensielt bli første gang den er en del av avsluttende eksamen på alle fakultetene.

– Vi vil også ha oppmerksomhet på den psykiske helsen til dem som studerer i utlandet, der undersøkelser viser at medisinstudentene i utlandet har mer psykisk uhelse enn andre. De har mindre ressurser rundt seg, så vi ser litt på dette: Mm vi kan hente støtte noen steder, samt synliggjøre støtten som allerede finnes, sier Ohr.

Powered by Labrador CMS