LØSEPENGEVIRUS: Et angrep på en underleverandør gjør at de tre store London-sykehusene ikke får adgang til prøveresultaTer, og derfor ikke kan bruke blodoverføringer til operasjoner. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Nettangrep rammer store britiske sykehus

Et cyberangrep mot en underleverandør har ført til avlyste inngrep ved flere britiske sykehus. Testresultater kan bli forsinket i ukevis, melder flere medier.

Publisert Sist oppdatert

King's College Hospital, Guy's Hospital og St Thomas' Hospital – alle i London – er blant sykehusene som er berørt, melder Sky News.

Problemene skyldes at Synnovis, et selskap som blant annet tester blod og leverer andre tjenester til sykehusene, er rammet av en «stor IT-hendelse», ifølge et brev sendt til helsepersonell og som Sky News har fått innsikt i.

Hendelsen, som skal ha skjedd mandag, skal spesielt ha gått ut over blodoverføringer.

Også The Independent har sett eposter sendt til helsepersonell. De skriver at to av de berørte sykehusene ble nødt til å avlyse alle ikke-akutte operasjoner.

Angrepet skal ha vært utført med ondsinnet programvare som er designet for å skade digitale enheter og nettverk. Høyt plasserte kilder sier ifølge Sky til Health Service Journal at det er snakk om et ransomewareangrep, der data og systemer blir gjort utilgjengelige, mens angriperne krever løsepenger for å frigi systemene igjen.

En av kildene sier det kan ta uker før sykehusene igjen får adgang til prøveresultatene.

Powered by Labrador CMS