DOMINERER: Folkehelseinstituttet (FHI) skriver i en pressemelding at i uke 52 i 2021, utgjorde omikron-varianten av SARS-CoV-2 viruset 65,4 prosent av alle smittetilfeller som ble screenet eller sekvensert. Illustrasjonsbilde av SARS-CoV-2-viruset: Getty Images Foto:

DOMINERER: Folkehelseinstituttet (FHI) skriver i en pressemelding at i uke 52 i 2021, utgjorde omikron-varianten av SARS-CoV-2 viruset 65,4 prosent av alle smittetilfeller som ble screenet eller sekvensert. Illustrasjonsbilde av SARS-CoV-2-viruset: Getty Images

Foto:

FHI: Omikron dominerer i Norge

Folkehelseinstituttet (FHI) skriver i en pressemelding at i uke 52 i 2021, utgjorde omikron-varianten av SARS-CoV-2-viruset 65,4 prosent av alle smittetilfeller som ble screenet eller sekvensert. Varianten er nå dominerende i Norge.

Til og med uke 52 er det avdekket 16 312 tilfeller av varianten i Norge, skriver Folkehelseinstituttet (FHI). 

6143 tilfeller ble oppdaget i uke 52, mot 5195 tilfeller i uke 51.

– Tallene viser en liten  økning av omikronvarianten gjennom julen, men det er vanskelig å vite hvorvidt disse tallene gjenspeiler den faktiske situasjonen de siste par ukene. Det har imidlertid vært betydelig mindre testing enn ellers, og vi vil trolig få et riktigere bilde av smitteutviklingen nå når hverdagen igjen er i gang for de fleste, uttaler avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Varianten dominerer ifølge FHI i alle fylker bortsett fra Agder. Viken hadde høyest andel tilfeller med 74 prosent, etterfulgt av Oslo med 73,6 prosent.

FHI skriver at de forventer en stor bølge med smitte de nærmeste ukene.

Powered by Labrador CMS