NYE NETTSIDER: Finnmarkssykehuset var ett av samtlige sykehus i Helse Nord som fikk ny nettside i juni under den nye og prisnominerte løsningen. Skjermdump: Finnmarkssykehuset Foto:

Norsk nettløsning for sykehus prisnominert

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Samordning av helseforetakenes nettløsninger i én felles plattform er ett av prosjektene under helsenorge.no.

Nå er den felles nettløsningen nominert til en internasjonal pris, Digital Communications Awards 2016 i kategorien «website», ifølge helsenorgebeta.net

I denne kategorien konkurrerer det norske prosjektet med Adidas Group, Leger uten grenser i Nederland, den finske opera og billett og den europeiske sentralbanken.

Prosjektet skal presenteres for en jury i Berlin i september.

40 flytter nettsidene
Med prosjektet «Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten» flytter nærmere 40 helseforetak i spesialisthelsetjenesten nettsidene sine til helsenorge-plattformen.

Informasjon om for eksempel behandlingsmetoder kan deles og gjenbrukes på tvers av helseforetakene. I tillegg blir informasjon fra helsenorge.no integrert i sykehusenes nettinformasjon om deres behandlingsforløp. Løsningen skal gjøre det enklere å søke informasjon om hva som skjer før, under og etter behandling ved det enkelte behandlingssted.

To RHF-er i gang
Gjennom felles nettløsning skal alle foretakene på tvers av landets fire helseregioner få felles design, struktur, innholdsstrategi og publiseringsløsning for sine nye nettsider.

Frem til nå har alle foretakene i Helse Midt-Norge og Helse Nord fått nye nettsider med denne løsningen.

I Helse Vest får alle foretakene nye nettsider i slutten av september, mens foretakene i Helse Sør-Øst lanserer sine nye nettsider i begynnelsen av november.

Powered by Labrador CMS