Unge husker insulin med sms

Ungdommer med diabetes blir i bedre stand til å ta medisinen sin dersom de mottar en påminnelse på mobiltelefonen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Ifølge en pilotstudie fra Nationwide Childrens Hospital i Ohio i USA viste unge mennesker med diabetes en betraktelig bedring av bruk av insulin og behandling av glukosenivået.
Computerworld.no skriver at studien, som er omtalt i Healthcare It News, har tatt høyde for at sms er en viktig del av kommunikasjon i ungdommens hverdag.
Glemmer medisinen mer enn voksne
84 prosent oppgir at de rett og slett glemmer å ta medisinene. Blant ungdom er andelen som ikke tar medisinene til riktig tid, fire ganger høyere enn blant andre voksne.
Ifølge en rapport fra Pew Internet og American Life Project bruker halvparten av amerikanske ungdommene 50 tekstmeldinger eller mer hver dag. En av tre bruker over 100 sms-er per dag. Dermed har mobiltelefonen og tekstmeldinger blitt en av de viktigste måtene å nå frem til ungdom på.
Insulin-påminnelser
Dette ga Jennifer Dyer, endokrinologist ved Nationwide Children's Hospital, ideen om å utvikle et pilotprosjekt der sms brukes til å minne ungdom på å ta insulin. 
I studien sendte legen personlige spørsmål og andre vennlige tekstmeldinger direkte rettet mot diabetes.
Ved å spørre dem om sukkerverdier og insulin i forbindelse med matinntak økte antallet riktige insulinenheter betraktelig Etter tre måneder var risikoen for at en av ungdommene i pilotprosjektet ikke tok insulin på riktig tidspunkt, tre ganger lavere enn da hun startet prosjektet. 

Utvikler Iphone-applikasjon

Dyer utvikler også en applikasjon for Iphone, og har bedt om resurser for å forsette med prosjektet. Iphone-applikasjonen gir leger mulighet å sende ut personifiserte meldinger til flere pasienter på faste tidspunkter.
Det norske diabetesforbundet vurderer ikke å innføre noe lignende, ifølge Computerworld.
(gåh)
 

Powered by Labrador CMS