På tomannshånd med folket

I den nye statlige kommunikasjonspolitikken oppfordres offentlige etater til å være i dialog med folket på sosiale medier. Folkehelseinstituttet valgte en personlig vri.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


Avdelingsdirektør Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet har blitt en erfaren twitrer: Han har to kontoer: Én privat - og en som kalles Prebens Pandemi: @prebenspandemi
Den siste er en bevisst strategi fra Folkehelseinstituttets side.
Ingen pressemeldingsmaskin
- Vi startet for et år siden med dette som et pilotprosjekt, og vi brukte meg som person for at dette ikke skulle bli en «pressemeldingsmaskin». Vi har nå samlet erfaringer i et år og vil snart lansere noen flere profiler om ulike temaer på de sosiale mediene. Det vil fortsatt være meg som driver dette fordi vi tror at det personlige i dette har betydning, sier Aavitsland.
- Vi vil ikke være en upersonlig maskin: Slik vet de fleste av dem som følger meg at det er jeg som skriver.
Representerer Folkehelsen
- I hvilken grad er du bevisst på det du skriver?
- Mye av det jeg legger ut, er linker til annen informasjon, blant annet for å oppdatere leserne som følger med på pandemien, men også på andre områder. Jeg prøver å svare på spørsmål og kommentarer jeg får, og jeg representerer Folkehelseinstituttet i så måte, sier Aavitsland
Preben privat
- Når det gjelder den private kontoen, skriver jeg her om det som opptar meg privat - og det er min oppfatning at de som følger meg, klarer å skille greit på dette.
Dagens Medisin 14/10

Powered by Labrador CMS