Beklager Facebook-innlegg

Statens Legemiddelverk (SLV) beklager at de i sommer la ut et innlegg på Facebook som omhandler en fase 3-studie av et slankemiddel.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


I artikkelen, som er publisert på forskning.no, men som Legemiddelverket postet på egen vegg, hevdes det at den nye slankemedisinen er uten alvorlige bivirkninger.
Inkurie
Legemiddelindustriforeningen (LMI) har reagert på innlegget. LMI minner om at en omtale av en studie i fase tre, dersom den hadde blitt gjort av industrien, ville ha blitt ansett for å være premarkedsføring.
Legemiddelverket sier innlegget ble lagt ut ved en inkurie, og avdelingsdirektør Johnny Jakobsen sier rutinene Legemiddelverket har for publisering, ikke ble fulgt i dette tilfellet.
- Nyheter vi henter fra andre, skal vurderes av fagfolk, og eventuelt kommenteres når vi legger dem ut.  Dette ble ikke gjort i dette tilfellet, sier Jakobsen.
- Det er absolutt å forvente at vi er mer kritiske til hva vi legger ut enn vi har vært her, og vi kommer nå til å gå gjennom våre rutiner for å hindre at noe slikt ikke gjentar seg, sier han. 
En ny arena
Han presiserer at Legemiddelverket har et spesielt ansvar for å gi riktig informasjon om legemidler. - Og dette er et ansvar vi tar alvorlig.
- Sosiale medier er en ny arena for oss, og vi har vært tidlig ute fra Legemiddelverkets side.
Vi har foretatt en evaluering og fått gode tilbakemeldinger på at vi har truffet godt med informasjonen til målgruppene våre. Vi beklager imidlertid at vi ved dette tilfellet bommet grovt, sier han til Dagens Medisin. I tillegg til den vanlige hjemmsiden på Facebook, har Legemiddelverket også en egen side - P-pille Pia - som har som mål å informere om riktig bruk av p-piller.
Dagens Medisin 14/10

Powered by Labrador CMS