KLART UTGANGSPUNKT: – Prinsippet om at alle enhetspriser er å regne som forretningshemmeligheter må ligge fast, enten det er et legemiddel som kom på markedet i går, eller for 20 år siden. Med det som utgangspunkt er vi selvfølgelig villige til å gå i dialog med RHF-ene, sier Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien (LMI). Foto: Espen Snipstad/LMI Foto:

LMI sier ja til dialog med RHF-ene

Legemiddelindustrien (LMI) mener enhetsprisene på legemidler skal være hemmelige, uavhengig av hvor lenge de har vært på markedet. Men LMI sier ja til dialog med de regionale helseforetakene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Rabatt og enhetspris på legemidler som inngår i anbud er i dag hemmelige, og nylig ga de fire administrerende direktørene i de regionale helseforetakene (RHF-ene) gitt sin tilslutning til hovedprinsippene for informasjon om rutiner rundt prisinformasjon.

RHF-direktørene har også bedt fagdirektørene om å invitere legemiddelindustrien til dialog om en differensiering av pris-hemmelighold. 

– Det er andre faktorer som er viktige i anbudsprosesser når et firma skal komme seg inn på markedet, enn for selskaper med legemidler som har vært på markedet i mange år. Det kan være hensiktsmessig både for oss og for industrien at det ikke er hemmelighold gjennom hele livssyklusen til et legemiddel, uttalte administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Stig Slørdahl, til Dagens Medisin.

LMI ja til dialog
Legemiddelindustrien (LMI) har hele tiden vært klar på at de ønsker både strenge regler for hvem som skal ha adgang til enhetsprisene samt at hemmelige priser skal gjelde for alle aktuelle legemidler, uavhengig av hvor lenge de har vært i salg.

– Vi er glade for at RHF-ene nå har vedtatt disse prinsippene. Enhetspriser på legemidler er forretningshemmeligheter, og rutinen slår fast at kun personer med tjenstlig behov skal ha tilgang til avtaleprisene.

– Prinsippet om at alle enhetspriser er å regne som forretningshemmeligheter må ligge fast, enten det er et legemiddel som kom på markedet i går, eller for 20 år siden. Med det som utgangspunkt er vi selvfølgelig villige til å gå i dialog med RHF-ene, sier administrerende direktør Karita Bekkemellem i LMI til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS