VIL HA NYBYGG: Forretningsmann og leder i Radiumhospitalets venner, Arthur Buchardt, vil heller ha nybygg enn å rehabilitere gamle bygninger. Foto: Øyvind Bosnes Engen

OUS tar imot gratis utredning om nybygg på Radiumhospitalet

– Et hyggelig og fornuftig vedtak, sier Arthur Buchardt, som tar regningen for utredningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

RADIUMHOSPITALET/OSLO: Styret ved Oslo universitetssykehus stilte seg i dag bak administrerende direktør Bjørn Eriksteins forslag om å ta imot en utredning av nytt klinikkbygg ved Radiumhospitalet, som en gave fra foreningen Radiumhospitalets venner

Vedtaket innebærer blant annet at kreftområdet ikke blir hovedelement i første etappe av den pågående idéfaseprosessen, og at det derfor skal drives kreftbehandling ved Radiumhospitalet i minst 15 år.

– Dyrere, men nytt
– Det var et hyggelig og fornuftig vedtak. Når de sier at det skal være virksomhet på Radiumhospitalet i minst 15 år, betyr det at det i virkeligheten kan bli både 20 og 25 år, sier Arthur Buchardt til Dagens Medisin.

Han er leder i Radiumhospitalets venner, og vil sammen med Øyvind Eriksen finansiere utredningen om nytt klinikkbygg.

– Hvis det skal være fortsatt virksomhet på Radiumhospitalet, kan man enten rehabilitere de gamle bygningene i løpet av tre til fire år, mens det ligger pasienter der. Eller man kan bygge et nytt klinikkbygg som er moderne og tidsriktig i løpet av tre år. Det vil koste noe mer, men så får man også noe som er nytt, sier Buchardt.

Fire måneder
På bakgrunn av vedtaket vil OUS-ledelsen avtale et møte med Radiumhospitalets venner. Målet er å sette i gang utredningen i samarbeid mellom representanter fra sykehuset, og arkitekter og konsulenter finansiert av Radiumhospitalets venner.

– Hva koster denne utredningen dere?

– Det er konfidensielt, svarer Buchardt.

Buchardt og Eriksen har antydet at utredningen kan gjennomføres på fire måneder. Ifølge Bjørn Erikstein vil den danne deler av kunnskapsgrunnlaget når OUS-styret skal ferdigbehandle rapporten «Idefase OUS – Campus Oslo» i desember.

Ikke lett å bygge om
Til støtte for beslutningen om å ta imot gaven, argumenterer OUS-direktøren med at både forskningsbygg og strålebygg ved Radiumhospitalet – i tillegg til kreftbygget på Ullevål – er relativt nye. Dermed er det lite aktuelt å samlokalisere kreftbehandlingen som en første utbyggingsetappe i det pågående idéfasearbeidet.

– Signalet fra Helse Sør-Øst er at nye bygg skal brukes. Disse byggene er ikke lette å bygge om til andre funksjoner, uttalte Erikstein overfor sykehusets styre.

Han understreker samtidig at sykehusadministrasjonen har undersøkt de juridiske aspektene ved å ta imot en slik gave. Ifølge Erikstein er dette uproblematisk, forutsatt at gaven ikke skaper noen forpliktelser eller bindinger for sykehuset.

Powered by Labrador CMS