Leger ved St. Olavs hospital har gått gjennom over 6000 brev så langt. Foto: Annika Byrde / NTB

Ti legespesialister går gjennom brevene som ikke ble sendt fra St. Olavs

Så lang er det funnet 21 brev som inneholder informasjon der forsinket utsending kan ha medført konsekvenser for oppfølgingen av pasientene.

Publisert Sist oppdatert

St. Olavs hospital har så langt funnet 21 brev som inneholder informasjon der forsinket utsending kan ha medført konsekvenser for oppfølgingen av pasientene.

Mandag hadde sykehuset gjennomgått 6.316 brev.

– Det er bekymringsfullt at brevene ikke har kommet fram. Heldigvis ser vi at mange pasienter likevel er ivaretatt gjennom annen kommunikasjon, sier sykehusdirektør Grethe Aasved i en pressemelding.

6. mars ble det kjent at 16.438 brev fra sykehuset ikke hadde kommet fram til mottakeren. En gruppe på ti legespesialister går nå igjennom brevene.

Skal sende 7144 brev på nytt

Av de 16.438 brevene vil 9.294 brev ikke bli sendt ut fordi disse er kopier til fastlegene om at pasienten er innkalt til time. Fastlegene har bedt om å ikke få tilsendt disse nå i ettertid, ifølge sykehuset.

De resterende 7.144 brevene vil bli sendt ut. For de pasientene der det fremkommer at forsinket utsending kan ha medført konsekvenser for oppfølging vil det bli gjort en individuell vurdering av behov for tiltak umiddelbart, opplyser St. Olavs hospital.

Powered by Labrador CMS