BIBLIOTEK: Helseforetakene får tilgang til et bibliotek av felles metodebøker fra alle de fire regionale helseforetakene. Foto: Colourbox
BIBLIOTEK: Helseforetakene får tilgang til et bibliotek av felles metodebøker fra alle de fire regionale helseforetakene. Foto: Colourbox

50 metodebøker publisert på nasjonalt nettsted

Målet med publiseringen av metodebøkene er mindre uønsket variasjon og bedre pasientsikkerhet og kvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Nettstedet Metodebok.no er en fagportal for metodebøker og prosedyrer som er basert på «beste praksis», som retter seg mot helsepersonell i hele Norge.

Målet er at dokumenter om pasientbehandling skal være tilgjengelig for alt helsepersonell på tvers av helseforetakene, skriver Helse Sør-Øst (HSØ) i en nyhetsmelding på sine nettsider.

Publiseringen av de 50 metodebøkene er del av arbeidet med å bedre pasientsikkerheten og heve kvaliteten i tjenestene. Målet er én metodebok per fagområde, med et innhold som alle de fire regionene kan stille seg bak.

Helseforetakene får tilgang til et bibliotek av felles metodebøker fra de fire regionale helseforetakene, og dokumenter og bøker kan deles på tvers. Dette kan bidra til å redusere uønsket variasjon, skriver HSØ i meldingen.

På sikt skal også nettstedet inkludere brukerveiledere for kliniske IKT-programmer, som for eksempel DIPS og lukket legemiddelsløyfe.

Portalen er utviklet av Sunnsoft Publishing i samarbeid med Helse Sør-Øst RHF.

Powered by Labrador CMS