SLAGENHETER: Den positive utviklingen skyldes i stor grad innføringen av egne slagenheter ved sykehusene.

Aldri før har flere overlevd hjerneslag

Får du hjerneslag, er det 90 prosent sannsynlighet for å være i live 30 dager etter innleggelse. Egne slagenheter ved sykehusene er mye av grunnen til dette.

Publisert Sist oppdatert

Den positive utviklingen skyldes i stor grad innføringen av egne slagenheter ved sykehusene. Her får pasientene riktig diagnostikk, raskere behandling og oppfølging av et tverrfaglig lag med spesialister. Andelen som overlever hjerneslag har aldri vært høyere, skriver Helse Sør-Øst RHF.

– Å organisere behandlingen i egne slagenheter har vært en suksess – både fordi flere overlever, men også fordi pasientene får riktigere behandling og oppfølging. Det fører til at de som overlever, får færre senskader og bedre livskvalitet, sier fagdirektør Ulrich Spreng i Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Sykehuset Telemark har forbedret kvaliteten på sitt tilbud de siste årene. Her tar de i bruk radiologiske undersøkelser for å vurdere omfanget av et hjerneslag. Pasienten kan deretter bli sendt til mekanisk fjerning av blodpropp ved Oslo universitetssykehus.

Powered by Labrador CMS