FORNØYDE: De seks aktørene som har vunnet rammeavtale med Helse Sør-Øst er fornøyde med den nye avtalen. Øverst fra venstre: Lars Houge (Siemens Healthineers), Øyvind Grimsgaard (Youwell), Martin Fredriksen (Dignio). Nederst fra venstre: Heidi Blengsli Aabel (CheckWare). Soheil Dabestani (Diffia) og Ståle Moe (Tellu).
FORNØYDE: De seks aktørene som har vunnet rammeavtale med Helse Sør-Øst er fornøyde med den nye avtalen. Øverst fra venstre: Lars Houge (Siemens Healthineers), Øyvind Grimsgaard (Youwell), Martin Fredriksen (Dignio). Nederst fra venstre: Heidi Blengsli Aabel (CheckWare). Soheil Dabestani (Diffia) og Ståle Moe (Tellu).

Seks selskaper skal levere digital hjemmeoppfølging til Helse Sør-Øst

Helse Sør-Øst har inngått rammeavtaler med seks selskaper for å levere digital hjemmeoppfølging til de 11 helseforetakene i regionen.

Publisert Sist oppdatert

De seks selskapene er CheckWare, Diffia, Dignio, Tellu, Youwell og Siemens Healthineers, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Rammeavtalen vil ha en varighet på to år, med mulighet for ytterligere to års forlengelse. Avtalen skal sørge for at alle helseforetakene i Helse-Sørøst kan ta i bruk løsningene fra de nevnte selskapene.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått på plass denne rammeavtalen. Den skal gjøre det enklere, raskere og rimeligere for sykehusene å ta i bruk nye digitale løsninger som både kan lette ansattes arbeidshverdag og styrke pasientbehandlingen, sier Rune Simensen, direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst RHF.

Rammeavtalen gir også de andre helseregionene opsjon på å ta i bruk løsningene som avtalen omfatter.

Største avtalen i Norge

Det er den mest omfattende rammeavtalen på dette området i Norge, ifølge Norway Health Tech. De mener at at rammeavtalen er en bekreftelse på at norske tilbydere holder høy kvalitet, skriver de i en pressemelding.

– Norge har mange selskaper innen digital hjemmeoppfølging som holder høyt internasjonalt nivå. Denne historisk viktige rammeavtalen understreker dette. Avtalen baner vei for en betydelig skalering av disse tjenestene, og vi ser frem til at selskapenes tjenester blir implementert på tvers av Helse Sør-Øst, og gjerne også nasjonalt, sier CEO i Norway Health Tech, Lena Nymo Helli.

Rammeavtalen skal benyttes til å gjennomføre minikonkurranser og bestille tjenester innenfor det enkelte fagområde eller pasienttilbud. Det er Sykehuspartner som er avtalepart på vegne av regionen, skriver Helse Sør-Øst.

– Avtalen er viktig også for å få en mer effektiv regional drift og forvaltning av løsningene knyttet til digital hjemmeoppfølging. Den legger til rette for at nye løsninger møter regionale sikkerhetskrav og integreres med regionale kjerneløsninger, som for eksempel DIPS, på en god måte. I kombinasjon med den kommende prosess- og oppgaveplattformen øker dette endringsevnen vår, sier Simensen i Helse Sør-Øst.

– Motiverende

Ifølge pressemeldingen fra Norway Health Tech er alle aktørene som har fått tildelt rammeavtale fornøyde med avtalen, og ser fram til å bidra med sin teknologi. Martin Fredriksen, Norden-sjef i Dignio, sier følgende om rammeavtalen:

- Det som er spennende med denne rammeavtalen, er hvordan slike løsninger nå kan skaleres opp til hele regionen og komme langt flere pasienter til gode. Det er svært motiverende for oss, sier Fredriksen i pressemeldingen.

Administrerende direktør, Ståle Moe i Tellu påpeker at Helse Sør-Øst tar et viktig grep for å gi helsetjenesten et viktig og nødvendig løft i pressemeldingen.

- Digital hjemmeoppfølging er viktig for utviklingen av et bærekraftig helsevesen. Smart bruk av teknologi frigjør menneskelige ressurser som kan yte omsorg og være til stede for de som trenger det. Derfor er det så positivt at Helse Sør-Øst nå legger til rette for større utbredelse i helsetjenesten slik at flere kan ta del i en utvikling som er helt nødvendig, sier han i pressemeldingen fra Norway Health Tech.

Powered by Labrador CMS