Gir bidrag til vaksinering i utviklingsland

Sykehuset Telemark gir årets julegave på kroner 100 000,- til UNICEF. Pengene øremerkes vaksinering til covid-19-vaksinering av personer i utviklingsland.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

BIDRAG: – Det er et lite bidrag, men vi håper det kan stimulere til at andre vil også vil bidra, sier Tom Helge Rønning, administrerende direktør ved Sykehus Telemark.

Sykehuset har de siste årene gitt bidrag til Leger uten grenser på vegne av de ansatte. I år går pengene til UNICEF og deres arbeid for en rettferdig fordeling av covid-19-vaksiner.

– Vi har gitt gaver til veldedige organisasjoner i flere år. Med årets situasjon i verden er det naturlig å gi dem til UNICEF og deres vaksinearbeid, sier Tom Helge Rønning, administrerende direktør ved sykehuset.

– Håper andre også bidrar

UNICEF skal gjennom satsingen Covax anskaffe og ditribuere covid-19-vaksine til 92 lav- og middelklasseland. Covax jobber for å sikre at alle land som deltar i satsingen får rettferdig tilgang til to milliarder covid-19-vaksiner innen utgangen av 2021.

– Det er et lite bidrag, men vi håper det kan stimulere til at andre vil også vil bidra, sier Rønning.

– Hvilke tilbakemeldinger har dere fått på gaven?

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger internt. Og vi fikk en hyggelig hilsen fra Geir Bakkevold, leder i helse- og omsorgskomiteen, som satte pris på initiativet.

– Varierende omtale

Sykehuset Telemark fikk mye omtale tidligere i desember da de ansatte fikk en paraply i gave fra sykehuset.

– Paraplyene ble gitt fordi situasjonen i år ikke gir oss mulighet til vanlige tilstelninger som vi pleier å ha. Gaven fikk varierende omtale. Men vi opplevde at den ble satt pris på internt, at man blir tenkt på.

Powered by Labrador CMS