DEMONSTRERER: Aksjonsgruppa for Palestina holder demonstrasjon ved Helse- og omsorgsdepartementet, mandag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Palestina-aksjonister demonstrerer utenfor Helsedepartementet

Med tre krav til helseministeren skal Aksjonsgruppa for Palestina gjennomføre en aksjon utenfor Helse- og omsorgsdepartementet i hovedstaden mandag morgen.

Publisert

– Vi krever at helseministeren tydelig fordømmer de mange israelske angrepene på palestinske helseinstitusjoner, helsepersonell og ambulansetjenester, skriver aksjonsgruppa i en pressemelding.

Med seg på demonstrasjonen mandag morgen har gruppa med seg et brev om konsekvensene av Israels krigføring på Gazastripen. Brevet skal overrekkes helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Aksjonsgruppa har også med seg tre krav til ministeren. De krever varig våpenhvile umiddelbart, at Gaza åpnes for nødhjelp, og at helsevesenet i Gaza gjenoppbygges.

– Vi ønsker å sette lys på den fullstendig uholdbare og ekstreme situasjonen hele det palestinske helsevesenet befinner seg i på grunn av Israels sadistiske, målrettede og hittil uhindrede angrep, skriver aksjonsgruppa.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS