Tusenvis av vaksinedoser for barn på vei inn i Gaza

Tusenvis av vaksinedoser mot barnesykdommer, blant annet polio og meslinger, har begynt å komme inn på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Publisert

Forsyninger som skal rekke til vaksinasjoner i 8 til 14 måneder, har kommet inn på Gazastripen gjennom Rafah-grenseovergangen til Egypt, bekrefter helsedepartementet i Ramallah mandag.

Israel sa fredag at de ville gjøre det lettere å frakte vaksiner til Gazastripen for å forhindre spredningen av sykdommer.

Yasser Bouzia, leder for internasjonale relasjoner i helsedepartementet, sier det er rundt 60.000 nyfødte babyer i Gaza. Disse ville normalt ha blitt vaksinert, men på grunn av krigen har de ikke fått vaksiner.

Han sier det imidlertid vil bli vanskelig å administrere vaksinene fordi mesteparten av Gazas befolkning har blitt drevet på flukt og hundretusener bor i telt eller annen midlertidig innkvartering.

Israels bakkeoffensiv har gjort det nærmest umulig å tilby Shelsetjenester i Gaza, blant dem vaksinasjoner mot svært smittsomme barnesykdommer som tidligere var under kontroll gjennom massevaksinasjonsprogrammer.

Powered by Labrador CMS