SJOKKERT: – I likhet med WMA er vi dypt sjokkert over å høre at et økende antall helsepersonell har blitt utsatt for trusler, arrestasjoner og tortur i Iran, sier Anne-Karin Rime, president i Legeforeningen. 

Foto: Vidar Sandnes

World Medical Association ber Iran stoppe henrettelser: – Vi støtter kravet

The World Medical Association (WMA) ber om at henrettelsene i Iran må ta slutt. – Vi fordømmer vold mot leger og annet helsepersonell i Iran og støtter kravet om stans i henrettelsene, sier Anne-Karin Rime, president i Legeforeningen.

The World Medical Association (WMA) ber om at henrettelsene i Iran må ta slutt. Det skjer etter fengslingen av en lege og hans kone, som begge risikerer dødsstraff for å ha deltatt i begravelsen til en som demonstrerte mot regimet.

– Vi fordømmer vold mot leger og annet helsepersonell i Iran og støtter kravet om stans i henrettelsene, uttaler Anne-Karin Rime, president i Legeforeningen, i en nyhetsmelding på foreningens nettside. 

Økende undertrykkelse

Rime sier at i likhet med WMA er de dypt sjokkert over å høre at et økende antall helsepersonell har blitt utsatt for trusler, arrestasjoner og tortur i Iran. 

– Leger har en etisk forpliktelse til å behandle skadde og syke uten forbehold. Likeledes må fanger få nødvendig medisinsk hjelp av helsepersonell uten påvirkning fra myndighetene. 

I et brev til presidenten i Iran, skriver WMA at den fengslede legen, Dr. Hamid Ghareh Hasanlou, og hans kone, har blitt utsatt for alvorlig fysisk vold og at de har blitt dømt til døden.

WMA fordømmer bruken av vold mot helsepersonell i Iran, og viser til at situasjonen har eskalert med økende undertrykkelse, drap og bruk av dødsstraff for å slå ned på opprøret.

WMA og Legeforeningen står sammen med deres iranske kolleger, skriver foreningen og understreker hvor viktig det er med trygge arbeidsforhold for leger og annet helsepersonell, i tillegg til at alle som har behov for helsehjelp, må få det.  

Powered by Labrador CMS