Forskere ved University of Oxford vil bruke app for å stoppe viruset

– Hvis den spres fort og brukes av mange, tror smittevernseksperter at en mobilapp kan hjelpe til å stoppe koronaviruset, heter det i en pressemelding fra Oxford University press.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

MATEMATISK MODELL: – Vår matematiske modell tilsier at tradisjonelle kontakt-spore-metoder er for trege for å holde tritt med viruset, sier professor Christophe Fraser ved Oxford University Big Data Institute, i pressemeldingen.

      
        Foto: Skjermdump
MATEMATISK MODELL: – Vår matematiske modell tilsier at tradisjonelle kontakt-spore-metoder er for trege for å holde tritt med viruset, sier professor Christophe Fraser ved Oxford University Big Data Institute, i pressemeldingen. Foto: Skjermdump

I en pressemelding skriver Oxford University at forskere og biomedisinske eksperter har gitt europeiske regjeringer evidens for at en kontakt-spore app kan være en måte å spore smittede med COVID-19.  

Forskerne anbefaler at appen skal være en del av koronavirus-kontroll-strategi, som identifiserer smittede personer og deres nermeste «person til person»-kontakter. 

– Vår matematiske modell tilsier at tradisjonelle kontakt-spore-metoder er for trege for å holde tritt med viruset, sier professor Christophe Fraser ved Oxford University Big Data Institute, i pressemeldingen. 

Prinsippet i applikasjonen er at dersom man registreres som smittet med koronavirus, vil applikasjonen kontakte personer du har vært i kontakt med. Den vil også gi råd om karanteneregler og liknende.

 Forskerne estimerer at 60 prosent av populasjonen vil måtte ta appen i bruk for at digital kontaktsporing skal ha muligheten til å stoppe spredning av viruset.

 Les mer om appen på nettstedet til app-konseptet, her.  

En webregistrering av symptomer ble forrige uke etterlyst av en gruppe leger på facebook-gruppen som sendte et brev til norske myndigheter.

Powered by Labrador CMS