Privatsykehus vokser – Volvat kjøper Nimi

Volvat medisinske senter kjøper spesialistsenteret Nimi og etablerer seg  i nye lokaler som privat sykehus i Oslo.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Volvat medisinske senter AS, og administrerende direktør Per Helge Fagermoen kjøper private Nimi.

Det private medisinske senteret Nimi (Norsk idrettsmedisinsk institutt) har siden 1984 tilbudt behandling innen idrettsmedisin, muskelplager og skjelettplager. De siste årene har Nimi vært en del av medlemsorganisasjonen LHL (Landsforeningen for hjerte- og lungesyke).

Nå kjøper Volvat medisinske senter AS, Nimi, og ved årsskiftet flytter Nimi med rundt 100 ansatte, inn i nye lokaler på Storo i Oslo.

Det nye senteret skal, foruten Nimi, også romme et medisinsk senter med legevakt, samt en kirurgisk enhet med fem operasjonsstuer, ifølge Per Helge Fagermoen, administrerende direktør i Volvat

Han viser til en konfidensiell kjøpsavtale, og vil derfor ikke offentliggjøre kjøpesummen, sier han til Dagens Medisin.

Volvat hadde i fjor driftsinntekter på i overkant av 600 millioner kroner, det meste av inntekten kommer fra pasienter som betaler behandlingen selv.

– Om lag 75 prosent av inntektene kommer fra helprivat omsetning, der pasientene betaler alt selv. Private helseforsikring utgjør 15 prosent av inntektene og de resterende ti kommer fra avtaler som Volvat har med det offentlige, sier Fagermoen til Dagens Medisin.

Volvat eies av Ramsay Health, som også driver store sykehus og medisinske sentre i Sverige, Danmark, Frankrike, Storbritannia, Italia, Malaysia, Singapore, Indonesia og Australia.

I en pressemelding uttaler Frode Jahren, generalsekretær i LHL, at han er glad det er Volvat som overtar.

 
Powered by Labrador CMS