Vil innføre plikt til bedre samarbeid mellom kommuner og sykehus

Helse- og omsorgsdepartementet har hatt på høring forslag om å innføre nytt krav til samarbeidsavtalen mellom kommuner og sykehus. Forslaget er plikt til å samarbeide bedre gjennom helsefellesskapene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

FORSLAG: – Bedre felles planlegging mellom kommuner og sykehus er avgjørende for å møte utfordringene helse- og omsorgstjenestene står overfor i årene som kommer, uttaler helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Arkiv

Forslaget har fått bred tilslutning skriver helse- og omsorgsdepartementet (HOD) i en pressemelding.

Et av hovedtiltakene i Nasjonal helse- og sykehusplan fra 2019 var etablering av 19 helsefellesskap mellom kommuner og sykehus. Formålet med tiltaket er skape mer sammenhengende og bærekraftige helse- og omsorgstjenester.

Helse- og omsorgsminister uttaler i en pressemelding at kommuner og sykehus skal beskrive konkret hvordan de sammen skal planlegge og utvikle tjenester i helsefellesskapene.

– Bedre felles planlegging mellom kommuner og sykehus er avgjørende for å møte utfordringene helse- og omsorgstjenestene står overfor i årene som kommer. Verdien av godt samarbeid har også blitt understreket under koronapandemien. Jeg vil derfor foreslå et nytt krav til samarbeidsavtalen mellom sykehus og kommuner, uttaler Høie.

Regjeringen vil fremme lovproposisjon i løpet av våren, skriver HOD.

Powered by Labrador CMS