ENDRER: - Vi setter nå inn mer kapasitet og flere ledere på disse feltene, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.  Foto: Vidar Sandnes

ENDRER: - Vi setter nå inn mer kapasitet og flere ledere på disse feltene, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. 

Foto: Vidar Sandnes

FHI endrer lederkabal

Trygve Ottersen blir ny områdedirektør for smittevern, Geir Bukholm bli assisterede beredskapsdirektør og Line Vold blir kriseleder.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Folkehelseinstituttet (FHI) omrokerer innen smittevern- og beredskapsfeltet og gir nye titler til flere kjente navn. Det fremgår av en pressemelding fra instituttet. 

Dette er byttene innen smittevern og beredskap:

  • Trygve Ottersen går fra å være områdedirektør for helsetjenester til å bli områdedirektør for smittevern.
  • Geir Bukholm, som har vært områdedirektør for smittevern, blir assisterende direktør for beredskap. 
  • Line Vold fortsetter som avdelingsdirektør for smittevern og beredskap, men blir i tillegg «kriseleder i FHI».

Sentralt tema

– Beredskap vil være et helt sentralt tema for Folkehelseinstituttet fremover og vi trenger robust ledelseskapasitet både strategisk og operativt, skriver FHI-direktør i en e-post til Dagens Medisin.

I pressemeldingen opplyser FHI at «de nye lederne for feltene/områdene beredskap og smittevern vil samarbeide tett for å utvikle rollene og ansvarsfordelingen mellom dem». 

 – Har ansvarsfordelingen innen disse områdene vært uklar?

 – Nei, ansvarsfordelingen har ikke vært uklar. Vi setter nå inn mer kapasitet og flere ledere på disse feltene, og det er da naturlig med en prosess for å klargjøre oppgavefordelingen dem imellom.

Stoltenberg viser til at endringene skjer som følge av erfaringene fra pandemihåndteringen og strategiske mål FHI satt frem mot 2024.

To ass.dir

Skiftene innebærer at FHI får to assisterende direktører.

Gun Peggy Knudsen, som har fungert som områdedirektør for smittevern, også går tilbake til stillingen som assisterende direktør, som ble opprettet i fjor. 

Hun har fungert i stillingen etter at Geir Bukholm gikk inn som leder for koronavaksinasjonsprogrammet, opplyser FHI til Dagens Medisin. 

 – Geir Bukholm vil ha et overordnet ansvar for beredskap i toppledelsen, i tillegg til å lede koronavaksinasjonsprogrammet, sier Stoltenberg.

Stort område

Line Volds nye rolle innebærer at hun blir del av instituttets toppledelse, som ellers består av områdedirektørene i tillegg til instituttlederne.

 – Område for smittevern er stort og har mange utfordrende oppgaver. Summen av kompetansen og erfaringen til Ottersen og Vold vil styrke arbeidet både med beredskap, krisehåndtering og strategisk og faglig utvikling i smittevernområdet og Folkehelseinstituttet som helhet.

Det opprettes også en ny stilling som områdedirektør for klima og miljø. Ågot Aakra, som har vært prosjektdirektør for klima, miljø, mat og helse i FHI, går inn i den nyopprettede stillingen.

Powered by Labrador CMS