ETTERLYSER GREP: Bård Hoksrud (Frp) mener regjeringen på ta grep etter FHIs rapport om økende selvmordstall. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Frp etterlyser kraftigere grep for å få ned selvmordstall

Torsdag kom FHI med nye tall som viser sterk økning i antall selvmord og narkotikadødsfall i fjor. Frp mener det nå må tas grep.

Publisert Sist oppdatert

– Nå er det på tide at regjeringen legger bort ideologiske kjepphester og heller begynner å levere på det folk trenger, sier helsepolitisk talsperson i Frp Bård Hoksrud.

Tallene fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at flere menn enn kvinner begår selvmord, og i 2023 var 71 prosent av selvmordene hos menn.

Mange selvmord blant menn skjer etter samlivsbrudd. Hoksrud stiller spørsmål ved om det kan ha en sammenheng med menns rettigheter etter samlivsbrudd og i barnefordelingssaker.

– Mange menn som gjennomgår et samlivsbrudd, føler at det utelukkende er kvinnen som blir lyttet til, mens mannen ofte blir dårlig behandlet og fratatt både rettigheter og samvær med barn. Mange opplever også å bli gjort forsvarsløse mot påstander og anklager de ikke kjenner seg igjen i, sier Hoksrud.

Hoksrud mener det nå må gjøres helt klare grep som gjør at menn og kvinner skal stille helt likt ved et samlivsbrudd.

Powered by Labrador CMS