LØSNING: Med Riksmeklerens hjelp har Akademikerne kommet til enighet med KS om årets lønnsoppgjør. Foto:

Enighet om kommunelegeavtalen

– Vi er veldig fornøyde med at Legeforeningen har fått gjennomslag for bedre arbeidsvilkår for legevaktlegene, som gir dem en mindre arbeidsbelastning.

Publisert Sist oppdatert

KS og Legeforeningen ble tidligere i år ikke enige om særavtalen, og da Akademikerne, som Legeforeningen, er en del av, brøt forhandlingene 1. mai, ble også kommunelegeavtalen sendt til mekling.

– Resultatet av meklingen er en løsning som gir fastlegene et styrket arbeidsvern. Den nye kommunelegeavtalen vil også bidra til en mer stabil heldøgns legetjeneste til innbyggerne i landets kommuner, arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS i en pressemelding.

– Vi er veldig fornøyde med at Legeforeningen har fått gjennomslag for bedre arbeidsvilkår for legevaktlegene, som gir dem en mindre arbeidsbelastning. Det har lenge vært en kamp, sier  leder Tonje Leborg i Akademikerne kommune.

Enighet mellom KS og Akademikerne

Det er også enighet mellom KS og Akademikerne om årets lønnsoppgjør. 

– KS er glad for at vi med Riksmeklerens hjelp kom frem til en løsning med Akademikerne og dermed har gjennomført årets hovedtariffoppgjør i kommunesektoren uten konflikt, sier Gangsø.

Kommuneorganisasjonen ble enig om en forhandlingsløsning med LO, Unio og YS 1. mai, men Akademikerne valgte da å bryte forhandlingene.

Partene møttes dermed hos Riksmekleren med frist ved midnatt 23. mai. En drøy time etter at fristen gikk ut, kom partene til enighet.

På linje med frontfaget

Resultatet de nå er enige om, er det samme som resultatet mellom KS og LO, Unio og YS, altså et tillegg på 5,2 prosent, på linje med frontfaget. Dette innebærer et lønnstillegg mellom 22.000 og 37.000 kroner, avhengig av utdanningsnivå og ansiennitet.

– Vi har gjennom meklingen hatt gode samtaler med Akademikerne, også om samarbeidet videre, sier Gangsø.

Akademikerne forhandler tariffavtalen for alle 28 000 medlemmer i kommunene og lønnen til 6000 lektorer sentralt. De 22 000 andre medlemmene får sin lønn forhandlet lokalt og kollektivt på arbeidsplassen i etterkant av det sentrale oppgjøret.

– Resultatet i lønnsoppgjøret er et stykke fra våre ambisjoner, men vi valgte å ta en ekstra runde for våre mer enn 28 000 medlemmer, sier Leborg.

Powered by Labrador CMS