HELSESJEF: Ingvild Kjerkol (Ap) mener oppslagsverket vil bli et viktig verktøy.

Foto: Vidar Sandnes

Nytt oppslagsverk om legemidler til barn: – Vært etterlyst lenge

Nå lanseres Norges første kunnskapsbaserte oppslagsverk om dosering av legemidler til barn som er tilpasset norske forhold.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Oppslagsverket heter KOBLE, og skal gjøre det lettere å oppdrive informasjon om legemidler som i utgangspunktet er tilpasset voksne mennesker best tilpasses til barn.

- Norske barneleger har lenge etterlyst tilgang til et kvalitetssikret referanseverktøy for legemidler til barn, sier Astri Lang, leder i Norsk Barnelegeforening. Foto: Ahus

Internasjonalt samarbeid
– Jeg er glad for at KOBLE nå lanseres nasjonalt. Oppslagsverket vil legge til rette for at helsetjenesten får tilgang til solid, trygg, uavhengig og kvalitetssikret informasjon om dosering og bruk av legemidler til barn, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (AP), til Statens Legemiddelverk.

Oppslagsverket er blitt til ved at norske fagmiljøer har inngått samarbeid med nederlandske Kinderformularium.

Vært lenge etterlyst
Deretter har innholdet blitt oversatt og tilpasset norske forhold. Dette har blitt gjort av en redaksjon bestående av kliniske farmasøyter med erfaring fra norske barneavdelinger.

Ved norske sykehus har KOBLE vært i bruk på barneavdelinger siden nyttår. Nå skal oppslagsverket lanseres nasjonalt.

- Norske barneleger har lenge etterlyst tilgang til et kvalitetssikret referanseverktøy for legemidler til barn. Endelig er det på plass og vi gleder oss til å ta det i bruk! Jeg håper KOBLE også vil gjøres kjent blant allmennleger og andre legespesialiteter som behandler barn, sier Astri Lang, leder av Norsk Barnelegeforening.

Powered by Labrador CMS