Ap: – Krever strakstiltak

– For mange sykehus er det store flaskehalser og reelle kapasitetsproblemer. Det er viktig å få avklart hva som er hva, sier Torgeir Micaelsen (Ap).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Denne regjeringen har helt ensidig latt seg inspirere av en flik av sannheten, som nå blir avslørt litt etter litt, sier helsepolitisk talsperson Torgeir Micaelsen (Ap), etter å ha sett tallene over forsinkede pasienttimer ved norske sykehus, som Dagens Medisin har fått tilgang til.

KREVER TILTAK: Torgeir Micaelsen (Ap) mener at det må gjøres strakstiltak mot ventelister i spesialisthelsetjenesten. 

      
        Foto: Lasse Moe
KREVER TILTAK: Torgeir Micaelsen (Ap) mener at det må gjøres strakstiltak mot ventelister i spesialisthelsetjenesten. Foto: Lasse Moe

– Hva er dine tanker om at over 160.000 pasientkontakter er forsinket ved norske sykehus?

– Det er veldig bra at vi nå har tall på bordet. Dette er nok et eksempel på at tilstanden ikke er så rosenrød som regjeringen så langt har ønsket å vise fram, sier Micaelsen.

– Nå er det viktigste hva vi i Stortinget, regjeringen og sykehusavdelingene gjør nå.

– Mener du at sykehusene må få mer penger?

– Det første som må skje er at regjeringen gjør det de nå sier til sykehusavdelingene som har problemer: at de erkjenner at de har et problem. De avdelingene som trenger hjelp må få ressurser, støtte og penger.

 – Helseministeren har vel erkjent problemet nå, og sier dette handler mest om logistikk?

– Det handler delvis om logistikk og mange har fått sving på dette. Men for mange sykehus så er det store flaskehalser og reelle kapasitetsproblemer. Det er viktig å få avklart hva som er hva. Men da må regjeringen erkjenne at de har et problem – og det gjør de nå.
– Man kan vel anta at det da ditt parti var i regjering, så var det også slike problemer?

– Vi har sikkert også svin på skogen i så sammenheng, men denne regjeringen har helt ensidig latt seg inspirere av en flik av sannheten, som nå blir avslørt litt etter litt. Tusenvis av pasienter hver eneste uke opplever at undersøkelser, behandlinger og andre oppfølginger blir utsatt. Derfor må vi få strakstiltak på bordet, sier Micaelsen til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS