Se video med noen av helsefolkene som var tilstede under Helsedagen på Latter. F.V: Lill Sverresdatter Larsen, Jens Plathe, Are Brean og Karita Bekkemellem.

Foto:

Helsefolk om de viktigste sakene frem mot valget

Se hva flere av helsefolkene som deltok på Helsedagen mener er viktige problemstillinger – og hva de mener blir de viktigste helsepolitiske sakene etter valget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Dagens Medisin avholdt nylig helsedagen på Latter på Aker Brygge. Møtet samlet helsepolitikere og andre sentrale personer som jobber med helsepolitikk. Vi tok en prat med noen av dem som fulgte møtet.

Prosjektleder Jens Plathe er ansvarlig for evalueringen av Nye metoder i Proba samfunnsanalyse. Dagens Medisin tok en prat med Plathe etter hans presentasjon på Helsedagen, for å høre siste nytt om evalueringen:

Kristin Kornelia Utne, leder i Yngre legers forening, Are Brean, redaktør i Tidsskriftet, og Karita Bekkemellem, adiminstrerende direktør i Legemiddelindustrien, fortalte hva de mener om delen av programmet som omhandlet RHF-ene:

I tillegg fortalte de hva de mener er de viktigste sakene, frem mot valget:

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk sykepleierforbund, var også til stede på Helsedagen. Hun er klar på at sykepleierne må styrkes, med bedre lønn, bedre kompetanse og fulle stillinger:

Konstituert divisjonsdirektør for legemidler i Sykehusinnkjøp, Tommy Juhl Nilsen, var også tilstede på Helsedagen, og hadde tips til hva som var mest interessant i programmet:

E-helse ble også diskutert. Administrerende direktør Kolbjørn Haarr i DIPS og Kernel, var blant dem som fulgte nøye med på e-helsediskusjonene på Helsedagen:

Diskutere e-helse gjorde også Randi Laukli, kommunikasjonssjef i Nasjonalt senter for e-helseforskning. Hun forteller mange brukere ikke evner å ta e-helseløsninger i bruk:

Powered by Labrador CMS