Sammenlignet å vokse opp under pandemien med krigen

Samfunnsmedisiner la frem sin kortversjon av Koronakommisjonen på Dagens Medisins skandinaviske møte om koronapandemien.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Geir Sverre Braut, professor ved Høgskulen på Vestlandet og medlem av Koronakommisjonen, la under onsdagens DM Arena-møte om koronapandemien, frem sin kortversjon av Koronakommisjonens rapport.

Braut sammenligner blant annet generasjonen som vokser opp under koronapandemien, med den generasjonen som vokste opp under 2. verdenskrig.

– Dette vil helt klart prege den oppvoksende generasjonen. Det betyr at dette vil være noe som merker noen barn og unge vondt, mens noen vil styrke seg i det. Det ser vi i andre kriser som varer lenge.

Sårbare fortjener oppmerksomhet
– Det var mange som styrket seg på oppbygningen etter andre verdenskrig. Men personer i sårbare situasjoner har nok blitt mer sårbare, og de fortjener oppmerksomhet.

Se innslaget ovenfor hvor Braut peker på utfordringene i det han utpeker som hans korte syntese av Koronakommisjonens rapport, hvor han blant annet peker på at noen barn- og unge vil bli merket som dem som vokste opp under pandemien.


Under møtet debatterte også president i Legeforeningen, Marit Hermansen og president i Norsk sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen Koronakommisjonens rapport:

Opptak av hele DM Arena-møtet om veien ut av pandemien, ser du her:

Powered by Labrador CMS