NY JOBB: Jan Frich slutter som områdedirektør for helsetjenester i Folkehelseinstituttet. Her avbildet under DM Arena debattmøte på Legenes hus, 23. januar 2023
NY JOBB: Jan Frich slutter som områdedirektør for helsetjenester i Folkehelseinstituttet. Her avbildet under DM Arena debattmøte på Legenes hus, 23. januar 2023

Jan Frich blir sykehusdirektør

Jan Frich er ansatt som ny administrerende direktør på Diakonhjemmet sykehus.

Publisert Sist oppdatert

Jan Frich kommer fra stillingen som områdedirektør for helsetjenester i Folkehelseinstituttet, en stilling han har hatt i fire måneder, siden desember 2022.

Frich var i perioden 2018-2022 leder for medisin- og helsefag i Helse Sør-Øst, og viseadministrerende direktør og fagdirektør i det regionale helseforetaket.

Frich tiltrer som sykehusdirektør 1. august.

– Dette er en stilling jeg har drømt om, og da muligheten åpnet seg valgte jeg å takke ja, uttaler Frich i en pressemelding.

Jan Frich har doktorgrad i medisin og mastergrad i helseadministrasjon fra Universitetet i Oslo, en master i medisinsk antropologi fra Brunel University i London, samt lederutdanning fra Harvard University.

– Jeg kjenner Diakonhjemmet som et sykehus som utmerker seg med høy kvalitet og engasjerte medarbeidere, og som er et sted hvor det er plass til hele mennesket. Sykehuset er sterk på forskning, kompetanse og nyskaping. Jeg gleder meg til å bidra til å videreutvikle sykehuset og skape fremtidens helsetjenester for deler av Oslos befolkning og andre pasienter, sier Frich.

Diakonhjemmet tror det er en god match

Leder for sykehusstyret for Diakonhjemmet sykehus, Ingunn Moser er glad for å få Frich inn i lederrollen.

– Jeg er veldig glad for at Jan Frich har takket ja til stillingen som ny sykehusdirektør ved Diakonhjemmet. Vi hadde mange godt kvalifiserte søkere og har hatt en grundig prosess. Frich er den som traff best på hele bredden av krav og ønsket lederprofil, uttaler Moser.

Moser sier hun er overbevist om at det blir en god match mellom Frich og Diakonhjemmet.

– Jeg ønsker han hjertelig velkommen og ser frem til samarbeid.

Powered by Labrador CMS