IKKE PLASS: PET/CT-maskinen, som blant annet diagnostiserer kreftpasienter, står i et midlertidig lokale og må ut derifra i 2025.
IKKE PLASS: PET/CT-maskinen, som blant annet diagnostiserer kreftpasienter, står i et midlertidig lokale og må ut derifra i 2025.

Maskin til 32 millioner kroner får ikke plass i nytt sykehusbygg

En avansert diagnosemaskin verdt millioner av kroner får ikke plass i et nybygg på Ålesund sykehus.

Publisert Sist oppdatert

Diagnosemaskinen er en av Europas mest avanserte på sitt felt. PET/CT-maskinen, som blant annet diagnostiserer kreftpasienter, står i et midlertidig lokale og må ut derifra i 2025.

Planen var at maskinen skulle flyttes inn i et nytt utbygg på Ålesund sykehus, men nå ser det ikke ut til at det er nok penger til å bygge lokalet likevel.

Runar Paulsen er styreleder i foreningen «Sykehuset Vårt», som samlet inn 32 millioner til PET/CT maskinen. Han er opprørt over at det kan bli stopp på tilbudet.

– Jeg kunne ikke tro det jeg leste. Her har det blitt gitt en gave til sykehuset av aller ypperste kvalitet i Europeisk sammenheng. Styret i både Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge har godkjent satsinga ved Ålesund sykehus, og så står vi i fare for å miste tilbudet. Det er for meg uforståelig, sier han til NRK.

Per Erik Tødenes er sjef ved klinikk for diagnostikk i Ålesund og sier at maskinen var en gave de ble veldig glade for.

– Det er jo fantastisk at den beste PET-maskinen i hele Europa er i Ålesund, sier han.

Han sier Helse Møre og Romsdal jobber videre med hvordan de skal løse situasjonen, men at økonomien er en stor utfordring.

Runar Paulsen håper løsningen finnes hos stortingspolitikerne.

– Vi reiser til Stortinget 14. november for å snakke med sentrale politikere om den manglende finansieringen av utbyggingen ved Ålesund sykehus, sier han.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS