NY MEDISIN: Nå er slankemedisinen Wegovy fra Novo Nordisk å få på resept i Norge. Foto: Colourbox

NY MEDISIN: Nå er slankemedisinen Wegovy fra Novo Nordisk å få på resept i Norge.

Foto: Colourbox

Ny slankemedisin på resept i Norge

Norge er et av få land der overvektige nå kan få slankemedisinen Wegovy forskrevet, melder TV 2. Ikke alle er begeistret.

Publisert Sist oppdatert

Slankemedisinen har vist lovende resultater, med vektreduksjon på 20 prosent eller mer for hver tredje person som har testet medisinen.

Produsenten Novo Nordisk bekrefter overfor TV 2 at Wegovy, med virkestoffet semaglutid, kan skrives ut til nordmenn for behandling av overvekt, fra denne uka.

Medisinen som tas som en ukentlig injeksjon, er tilgjegelig på hvit resept. Det betyr at pasienten selv må betale for behandlingen.

Ifølge prisene som er oppgitt i Felleskatalogen per i dag, vil behandlingen koste i overkant av 36.000 kroner i året etter at dosen er trappet opp til 2,4 mg per uke.

Norsk forening for allmennmedisin understreker at dette legemiddelet ikke løser overvektsproblemet.

– Vårt førstevalg vil alltid være å gi gode råd om livsstilsendringer. Det å bruke medikamenter har alltid en risiko for bivirkninger, og det løser på ingen måte det egentlige problemet til hvorfor overvekt oppstår, sier leder Marte Kvittum Tangen til TV 2.

I oversikten over bivirkninger i Felleskatalogen nevnes hodepine, kvalme, diaré, oppkast, luft i magen, slapphet, hårtap og gallesteinsanfall som vanlige bivirkninger.

Det Europeiske legemiddelverket godkjente medisinen for ett år siden. Stor etterspørsel medførte at den ikke ble tilgjengelig i Norge før nå.

Det ble i 2021 bestilt en hurtig metodevurdering fra Statens legemiddelverk med tanke på innføring i blåreseptordningen.

19. januar kom konklusjonen fra Legemiddelverket om at helseeffektene ikke veier opp for kostnadene, så det ble ikke innvilget blå resept.

Les mer: Slankemedisinen Wegovy innvilges ikke blå resept

Powered by Labrador CMS