AVLYST: WHO-sjefen skulle holdt sitt foredrag under Arendalsuka på fredag. Det har nå blitt avlyst.  Foto: Johanna Geron/NTB/AP

AVLYST: WHO-sjefen skulle holdt sitt foredrag under Arendalsuka på fredag. Det har nå blitt avlyst. 

Foto: Johanna Geron/NTB/AP

Derfor kommer ikke WHO-sjefen til Arendalsuka likevel

Toppsjefen i Verdens helseorganisasjon (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, skulle etter planen være en del av hovedprogrammet under Arendalsuka fredag.

Publisert

I programmet står det imidlertid at arrangementet er avlyst. I en e-post til Dagens Medisin bekrefter Bård Vegar Solhjell, medlem i hovedprogramkomiteen, dette.

Ifølge Solhjell måtte Dr. Tedros avlyse på grunnlag av en hastesak denne uka som WHO-sjefen må være til stede for. Hovedprogramkomiteen fikk beskjed om dette i helga som var.

– Vi beklager dette, det er veldig synd for publikum. Samstundes respekterer vi at Tedros og WHO har en global rolle i å håndtere store helsekriser som pågår, skriver Solhjell til Dagens Medisin.

 

Den neste pandemien

Ifølge programmet skulle Dr. Tedros fortelle om utfordringer i global helse i Arendal kulturhus fredag klokken 13.

I foredraget skulle han gi status for den globale pandemien, men også «se på hvordan vi skal forberede oss på den neste pandemien – og andre store globale helseutfordringer».

Han skulle også snakke om det multilaterale systemet, og «hvordan dette må styrkes for å respondere på felles helseutfordringer».

– Spennende

Harald Stanghelle, leder i hovedprogramkomiteen for Arendalsuka, uttalte i begynnelsen av juni at pandemien har gjort WHO-sjefen til et velkjent navn også i Norge.

– Det er veldig spennende at mannen som er kalt «verdens helseminister», har takket ja til å komme til Arendal for å snakke om globale helseutfordringer, sa Stanghelle, den gang til NTB. 

Etter praten med Dr. Tedros, var det planlagt en samtale mellom generalsekretær i Flyktninghjelpen, jan Egeland; forfatter og internasjonalist, Hilde Frafjord Johansen; og statssekretær i Utenriksdepartementet, Henrik Thune. De skulle snakke om hvordan verden kan samarbeide om løsninger på globale fellesproblemer, «i en tid hvor behovet for det er tort, mens det synes vanskelig å få til i realiteten», står det i programmet.

Det er nå imidlertid klart at arrangementet ikke blir noe av.

Powered by Labrador CMS