En bedre nettdebatt

Dagens Medisin krever fra i dag fullt navn for alle som skal bidra med synspunkter til nyhets- og debattartikler.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Ansvarlig redaktør, Markus Moe

DA DEBATTEN om fryktkultur var på sitt mest intense for noen år siden, valgte vi en ordning der anonyme kommentarer kunne tillates. Målet var at meninger som kanskje aldri ville ha nådd offentligheten, kunne fremmes på en saklig måte gjennom vår nettside.

En rekke ganger har vi oppfordret folk til å bruke fullt navn. I feltet man huker av for når man kommenterer, står det eksplisitt at vi «oppfordrer alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym».

NÅR VI nå endrer løsning, er det med den erkjennelsen at vi taper mer enn vi vinner med en anonym løsning.

Det kan være krevende å jobbe i norsk helsetjeneste. Det finnes dårlige ledere og utfordrende arbeidsmiljøer mange steder. Det er opplagt at mange tungvinte prosesser og mangel på gode IT-løsninger hemmer arbeidsflyten og effektiviteten i klinikken.

DET er likevel noe som heter folkeskikk. Det er ikke spesielt vanskelig å vite hvor grensene går for hva som er «innafor».

En annen erkjennelse er at det er krevende – nærmest umulig – å forsvare seg imot, eller diskutere med, anonyme stemmer.

FOR det tredje: Et anonymt kommentarfelt støter også bort personer vi gjerne skulle ønske som deltakere i debatten.

Det nye kommentarfeltet krever at alle logger seg inn med fullt navn, epost og mobilnummer. Første gang man kommenterer, må man bekrefte hvem man er gjennom en sms på mobil.

DETTE gjør man bare én gang, og det er Dagens Medisin som betaler for sms-en.

Alle kommentarer som er skrevet av personer uten fullt, virkelig navn, vil bli slettet. Vi kommer til å sjekke opp kommentarene opp mot mobilnummer.

FLERE nettaviser har helt kuttet ut leserkommentarer på debatt- og nyhetsartikler. Dette er trist, men et resultat av at nettdebatter opplagt får frem det verste hos mange.

Vi håper at vår nye løsning ikke gjør et slikt tiltak nødvendig.

FØLGENDE er viktig: Tips, synspunkter eller meninger kan fortsatt fremmes anonymt ved å kontakte redaksjonen om dette.

Fullt navn må brukes for å bli hørt av andre aktører i Helse-Norge. Vi håper mange bruker anledningen til å ytre seg i Dagens Medisins nye kommentarfelt.

Lurer du på hvordan du registrerer deg som bruker? Det svarer vi på her!

Våre kommentarregler

Dagens Medisin henvender seg spesielt til leger, farmasøyter, sykepleiere og beslutningstakere i helsesektoren. Kommentarfunksjonen er derfor først og fremst beregnet på tilbakemeldinger fra disse gruppene.

  •   For å kommentere, må du bekrefte brukerkontoen din under Min side, med sms-verifisering.
  •   Alle kommentarer må ha fullt navn. Innlegg som ikke står med fullt navn, blir slettet.

Redaksjonen fjerner innlegg som inneholder usakligheter, ufint språk og beskyldninger rettet mot enkeltpersoner. Det samme gjelder reklame og lenker uten relevans.
 

Dagens Medisin oppfordrer til en saklig og faglig diskusjon. God debatt!

Powered by Labrador CMS