– Kom med problemene dere opplever, oppfordrer den nye danske helseministeren Magnus Heunicke (S). Foto: Colourbox

Ny dansk helseminister til legene: – Jeg har hørt nødropet deres

Den nye danske helseministeren Magnus Heunicke (S) snakket direkte til legene da han torsdag overtok statsrådposten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

– Alle dere som løper fort - også for fort - noen ganger, og som har ropt varsko de siste årene; Jeg vet at dere noen ganger er så presset at det kan gå ut over både deres hverdag og mulighetene for å bruke fagligheten deres. Til dere vil jeg si: Nødropet deres er fanget opp.

– Kom med problemene dere opplever
Det var budskapet da den nye helseministeren Magnus Heunicke fra Socialdemokraterne overtok statsrådsposten fra helseminister Ellen Trane Nørby (V) denne uken.

Heunicke inviterte også Folketingets øvrige partier til et bredt samarbeid for å få gjennomført en nasjonal handlingsplan for psykisk sårbare unge, skriver danske Dagens Medicin.

– Jeg har som mål å være en politiker som er tett på folk, og som en man kan få tak i. Som ikke prøver å skjule problemer, sa han og kom med følgende oppfordring til leger og andre som jobber i helsevesenet: – Kom med problemene dere opplever. La oss løfte dette feltet.

  • Etter tre ukers forhandlinger etter valget ble det denne uken klart at Socialdemokratiet danner regjering med støtte fra Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre. Mette Frederiksen er ny statsminister i Danmark.
Powered by Labrador CMS