OMIKRON: Denne varianten viste oss at vi er langt fra ferdig med koronapandemien.

Foto: GettyImages

Denne vaksinen skal være effektiv mot flere varianter

– Omikron-varianten er en dyster påminnelse om trusselen som kan oppstå ved nye varianter.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

CEPI utvider samarbeidet med SK Bioscience i kampen for å utvikle en vaksine som er motstandsdyktig mot flere varianter som stammer fra SARS CoV og SARS-CoV-2-variantene.

Denne virusgruppen er også kjent som sarbecovirus.

En dyster påminnelse
I en pressemelding melder CEPI at de vil bidra med opp mot 50 millioner dollar for å støtte utviklingen av SKs vaksinekandidat.

Den økonomiske støtten vil rettes mot immunogen design, prekliniske studier, de avsluttende fasene i studien og utviklingen av nødvendig klinisk materiale i forbindelse med utviklingen.

– Den vanvittige spredningen av omikron-varianten er en dyster påminnelse om trusselen som kan oppstå ved nye varianter, og deres evne til å ødelegge fremgangen verden har gjort på et drøyt år. Det er avgjørende for en global helsesikkerhet av vi har vaksiner tilgjengelige som kan ta knekken på covid-19-varianter, så vel som andre koronavirus-typer, sa Dr. Richard Hatchett, direktør i CEPI.

Bedre beskyttelse
Målet er altså å skape en vaksine som er effektiv mot de forskjellige variantene. Potensielle fordeler ved denne vaksinen er en bredere beskyttelse ikke bare mot SARS-CoV-2-variantene, men også andre fremtidige patogener, her kalt «Sykdom X».

I pressemeldingen skrives det også at fase 1 og 2-studiene av SKs GBP5 10 Covid-19-vaksine har vist at den er trygg og at den produserer nøytraliserende antistoffer. Endelige data fra studiene er ventet i første kvartal i 2022.

Powered by Labrador CMS