GUL BEREDSKAP: UNN Harstad er i gul beredskap etter et smitteutbrudd.  Foto: Arkivfoto

GUL BEREDSKAP: UNN Harstad er i gul beredskap etter et smitteutbrudd. 

Foto: Arkivfoto

45 ansatte i karantene etter smitteutbrudd på UNN Harstad

En pasient ved UNN Harstad har fått påvist covid-19. 45 ansatte er i karantene og sykehuset er nå i gul beredskap. Også en ansatt ved UNN Narvik er bekreftet smittet. 

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Det skriver Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i en pressemelding. 

Det har siden onsdag pågått kartlegging av nærkontakter og testing av ansatte og et fåtall berørte pasienter. Så langt har to hurtigtester blant ansatte gitt positive svar. Disse er isolert i påvente av svar på ordinær test, skriver de videre. 

Den smittede pasienten ble innlagt til planlagt behandling på ortopedisk sengepost i midten av forrige uke. Pasienten har underveis i oppholdet utviklet milde symptomer som onsdag ble bekreftet å være covid-19.

Det er så langt ikke klarlagt hva som er opprinnelig smittekilde. Et fåtall pasienter som er definert som nærkontakter er lagt på enerom, og hurtigtester har så langt gitt negative svar.

Situasjonen ved UNN Harstad betegnes som et lokalt utbrudd. Det jobbes med å skaffe full oversikt over smittesituasjonen.

Sykehuset går i gul beredskap. 

Smitte også i Narvik
Også en ansatt ved UNN Narvik testet positivt på covid-19, melder UNN ved 15.30-tiden. 

Det er smittesporing som er gjennomført som følge av påvist covid-19-smitte ved UNN Harstad, som har gitt positivt svar på en hurtigtest tatt av en ansatt ved UNN Narvik.

Den ansatte jobber ikke pasientnært. Vedkommende er isolert, og det er iverksatt kartlegging av nærkontakter og smittesporing blant medarbeidere i tråd med interne retningslinjer.

Hendelsen påvirker ikke ordinær drift ved UNN Narvik per nå. 

Powered by Labrador CMS