WHO: – Sverige kan representere fremtidig modell

WHOs direktør for WHO Health Emergencies Program, Michael Ryan, mener man i fremtiden kan lære av Sveriges måte å håndtere smitten på.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

INSISISTERTE PÅ Å HOLDE ÅPENT: Den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell blir av britiske The Times omtalt som "mannen som overbeviste Sverige om å ikke gå i lockdown". Foto: Skjermdump SVT

Sverige har fått mye kritikk for å ikke å ha stengt ned samfunnet i like stor grad som landene rundt.

Onsdag fikk landets helsemyndigheter imidlertid positiv tilbakemelding fra en av topplederne i WHO:

Epidemiologen Michael Ryan fastslo at Sverige har en svært sterk offentlig helsepolitikk og at Sverige har stolt på at befolkningen gjør tiltakene de blir bedt om, som sosial distansering.

Ryan sa også at dersom man skal tilbake til en ny normal, så representerer Sverige på mange måter en fremtidig modell, skriver Reuters.

Sverige har ikke lykkes med å stoppe spredningen på sykehjem, noe som Ryan også påpekte, ifølge VG.
Onsdag sa også WHO at de fleste barna som har fått Covid-19 ikke er hardt rammet av sykdommen og at de blir helt friske. Men et lite antall barn i noen få land har utviklet et sjeldent inflammatorisk syndrom.

Onsdag klokken 14 var 20 302 personer bekreftet smittet i Sverige. 2462 er døde. 1435 får intensivbehandling, ifølge tall fra den svenske Folkhälsomyndigheten, referert av Aftonbladet.

Powered by Labrador CMS