KJENT MED PROBLEM: – At legekontorer ser seg nødt til å permittere ansatte grunnet redusert omsetning er en bekymring vi har meldt inn til sentrale myndigheter. De tar bekymringsmeldingen på alvor, og vi er i dialog, sier Nils Kristian Klev, leder i Almennlegeforeningen.  Foto: Vidar Sandnes
KJENT MED PROBLEM: – At legekontorer ser seg nødt til å permittere ansatte grunnet redusert omsetning er en bekymring vi har meldt inn til sentrale myndigheter. De tar bekymringsmeldingen på alvor, og vi er i dialog, sier Nils Kristian Klev, leder i Almennlegeforeningen. Foto: Vidar Sandnes

– Har meldt inn omsetningsbekymring

Lederen i Allmennlegeforeningen er kjent med at fastlegekontor ser seg nødt til å permittere ansatte på grunnn av redusert omsetning.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Nylig ble det kjent at et legesenter i Lørenskog ser seg nødt til å permittere helsesekretæren sin, på grunn av at de ikke får tatt like mange vanlige konsultasjoner.

– At legekontorer ser seg nødt til å permittere ansatte grunnet redusert omsetning er en bekymring vi har meldt inn til sentrale myndigheter. De tar bekymringsmeldingen på alvor, og vi er i dialog, sier Nils Kristian Klev, leder i Allmennlegeforeningen. 

Han sier at man nå må finne løsninger så det går an å opprettholde kapasiteten på fastlegekontorene gjennom pandemien.

– Vi kartlegger hvor store økonomiske konsekvenser bortfall av vanlige konsultasjoner får.

Han forklarer at taksten for videokonsultasjoner er uendret fra før pandemien med Covid-19.

– Den eneste forskjellen at man har innlemmet ordinær telefonsamtale som konsultasjonsform. For de tilfellene hvor man ikke kan benytte video.
Klev forteller at flere legesentre melder at dagens takstsystem ikke dekker de utfordringene vi står ovenfor nå.

– Finansieringsordningene er ikke tilpasset denne type arbeid. Dette er en vanskelig tid for alle. Vi skal ta vår del av belastningen. Men vi må sikre at legekontorene opprettholder drift slik at de er tilgjengelig for pasientene.

– Akkurat nå har fastlegene en viktig beredskapsfunksjon, påpeker han.

Må prioritere
Klev presiserer at alle fastleger nå følger rådene fra myndighetene og må prioritere hvem som skal inn på legekontoret, strengere. Samtidig vil han ikke at pasienter skal slutte å ta kontakt.

– Vi er redde for at folk blir for reserverte med å ta kontakt med legen.

Klev sier de også har ytret denne bekymringen i en sak i Aftenposten fredag.

Powered by Labrador CMS