Inngår avtaler om å utvikle vaksiner mot corona-viruset

Den globale vaksinekoalisjonen CEPI sier det haster å få utviklet vaksine mot det nye coronaviruset.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Nå inngår vaksinekoalisjonen CEPI, the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, som har sitt hovedsete i Oslo, avtaler om å utvikle vaksiner mot det nye coronaviruset (nCoV-2019).

– Den hurtige, globale spredningen av nCoV-2019-viruset gjør at verden må reagere raskt og samlet for å takle sykdommen, sier CEPI-leder Richard Hatchett i en pressemelding.

Vaksineutviklingen som CEPI nå tar initiativ til, vil skje i samarbeid med allerede eksisterende partnere, som er Inovio, og Universitetet i Queensland i Australia. CEPI Annonserte torsdag at de også inngår partnerskap med Moderna og amerikanske National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Coronaviruset er hittil ukjent, og det har forårsaket et utbrudd av luftveisinfeksjon og lungebetennelse i Wuhan i Kina. Det er også påvist smittede personer i andre byer i Kina og eksporttilfeller i enkelte land. Viruset kan gi alt fra mild til alvorlig sykdom og i noen tilfeller dødsfall, ifølge Folkehelseinstituttet.
CEPI ble opprettet i 2016 og har som mål å bidra til at verden raskere får tilgjengeliggjort medisiner og vaksiner, når det oppstår sykdomsepidemier som den for eksempel ebola utgjorde.

Powered by Labrador CMS