TESTER: Alle barn og ansatte ved barnehagen skal testes. Det må foreligge en negativ prøve for E.coli før de kan komme tilbake til barnehagen.

To barn E.coli-smittet i Trondheim – barnehage stengt

To barn i Munkvoll barnehage i Trondheim har fått påvist E.coli-smitte og blitt lagt inn på sykehus. Barnehagen blir trolig stengt ut uka.

Publisert Sist oppdatert

Trondheim kommune informerer ifølge Adresseavisen om stengingen i et brev til foreldre og foresatte.

– I løpet av fire uker er to barn blitt innlagt på sykehus. Ett barn er der ennå, sier kommunens smittevernoverlege Eli Sagvik.

Barnehagen holdes sannsynligvis stengt ut uka mens ansatte og barn testes.

«Barnehagen blir midlertidig stengt, og det må foreligge en negativ prøve for E. coli-bakterien, EHEC, før de kan komme tilbake til barnehagen», heter det i infoskrivet.

Det jobbes også med å finne ut om de to barna er smittet av samme variant av bakterien.

Escherichia coli, bedre kjent som E. coli, finnes i tarmens normalflora. Bakteriene er vanligvis ufarlige så lenge de holder seg i tarmen. Det finnes imidlertid noen grupper av E. coli som kan gi tarminfeksjoner hos mennesker.

Den mest alvorlige varianten er EHEC, som kan føre til infeksjonen hemolytisk-uremisk syndrom (HUS). Dette er en alvorlig tilstand med nyresvikt og blodforandringer. Eldre og barn er spesielt utsatt for alvorlig sykdom

Powered by Labrador CMS