SPØRSMÅL OG SVAR: Etter at SUSS-telefonen ble nedlagt, ble det utlyst en anbudsrunde for en ny og lignende tjeneste, og nå har Sex og samfunn vunnet anbudsrunden med en ny chattetjeneste. Foto: Illustrasjon: Colourbox
SPØRSMÅL OG SVAR: Etter at SUSS-telefonen ble nedlagt, ble det utlyst en anbudsrunde for en ny og lignende tjeneste, og nå har Sex og samfunn vunnet anbudsrunden med en ny chattetjeneste. Foto: Illustrasjon: Colourbox

Helsepersonell med i ny chattetjeneste for unge

Sex og samfunn, landets største senter for seksuell og reproduktiv helse for unge, har fått midler til å starte en anonym chattetjeneste hvor blant andre helsepersonell svarer på spørsmål.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Fra i dag, 10. september, kan unge over hele landet stille spørsmål om sex og seksualitet til helsepersonell med lang erfaring innenfor feltet.
– Etter nedleggelsen av SUSS-telefonen i fjor har det vært et tomrom i det forebyggende arbeidet innen seksuell helse. Vi er utrolig glade for at vi har fått muligheten til å fylle dette tomrommet, uttaler daglig leder Maria Røsok ved Sex og samfunn i en pressemelding.
Fire kvelder hver uke

Etter SUSS-telefonen ble nedlagt, fikk Sex og samfunn tilskudd til å starte en ny chattetjeneste.
Og nå vil leger, sykepleiere, medisinstudenter og sexologiske rådgivere sitte klare for å svare unge på spørsmål de måtte ha om sex og seksualitet mandag til torsdag fra kl 1700 til kl 2000.
Chatten retter seg i hovedsak mot unge under 25 år, men alle som trenger hjelp vil få det, i følge Sex og samfunn.
– Det er mange som ikke tør å snakke med verken fastlegen, helsesøster eller foreldre om spørsmål knyttet til seksualitet, og vi tror en chattetjeneste hvor du kan være 100 prosent anonym kan åpne opp for at mange tar opp temaer som det ellers kan være vanskelig å snakke med noen om, sier Røsok.
Sex og samfunn senter for ung seksualitet er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse for unge.
Senteret er i hovedsak finansiert av Oslo kommune, i tillegg til prosjektfinansiering fra Helsedirektoratet og Justisdepartementet.

Artikkelen er korrigert 10. september, på bakgrunn av endring i pressemelding.

Powered by Labrador CMS