NØDVENDIG: – Mer klinisk forskning, både i primær- og spesialisthelsetjenesten, er nødvendig, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit. Foto: Thomas Keilman

Foto:

45 millioner kroner fra Forskningsrådet til å redusere ulikhet i helse

45 millioner kroner deles ut til forskning for å redusere ulikhet i helsetjenesten. Forskning på barn med autisme og personer med demens er blant prosjektene.

Publisert

I tillegg skal forskere undersøke mental helse til minoritetsungdom som har flyktet alene til Norge, og barn og unge med kronisk nyresykdom, opplyser Forskningsrådet, som står for tildelingen.

– Det er behov for mer forskning som kan utvikle helsetjenestene og bidra til god og treffsikker diagnostikk, behandling og rehabilitering. Mer klinisk forskning, både i primær- og spesialisthelsetjenesten, er nødvendig, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit.

Pengene fordeles på to prosjekter ved Universitetet i Bergen, ett prosjekt ved Oslo universitetssykehus og ett ved NTNU.

Mange utsatte pasientgrupper er i liten grad inkludert i kliniske studier som evaluerer behandlingseffekt, diagnostikk og rehabilitering.

– Helsetjenester som er tilpasset ulike pasientgruppers behov, vil kunne bidra til å redusere sosiale ulikheter i helse. Forskningsbasert kunnskap om ulike pasientgruppers behov er avgjørende. Jeg er derfor glad for at fire viktige prosjekter som vil få fram kunnskap om dette skal finansieres, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

(©NTB)

Powered by Labrador CMS