Tilleggsbehandling med cellegift økte overlevelse

Cellegift som tilleggsbehandling øker overlevelsen ved lokalavansert prostatakreft, ifølge studie.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

CHICAGO/ASCO 2015: En studie lagt frem på ASCO søndag, indikerer at adjuvant behandling med cellegift kan spille en rolle i behandling lokalavansert prostatakreft. 
Forventer større overlevelsesgevinst
–  Denne studien er den første som indikerer at cellegift spiller en rolle i adjuvant behandling av lokalavansert prostatakreft, og vi forventer også å se en større overlevelses-gevinst med tiden, uttalte førsteforfatter Howard Sandler, som er professor ved Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.
562 menn er fulgt opp i studien. Samtlige gjennomgikk standardbehandling i form av stråleterapi og hormonbehandling. Halvparten fikk cellegiften docetaxel i tillegg.
Blant disse var fireårs-overlevelsen 93 prosent, sammenlignet med 89 prosent i kontrollgruppen.
Blant dem som hadde fått cellegift, fikk færre tilbakefall. Her var andelen henholdsvis 73 og 66 prosent etter fem år.
Bivirkninger
Cellegiftbehandlingen ga flere bivirkninger, men disse var håndterbare, ifølge forskerne.
  
– Våre funn kan bedre utfallet av sykdommen for tusenvis av men. Samtidig er det en moderat økning av bivirkninger ved cellegift, så det er viktig at leger diskuterer fordeler og risiko med pasientene sine, sa førsteforfatter Sandler.
- Må vite mer
Jan-Erik Damber, urologiprofessor og overlege ved Sahlgrenska universitetssjukhuset i Gøteborg sier imidlertid til svenske Dagens Medicin at man har behov for å se resultatene også fra andre studier innen feltet, deriblant en skandinavisk studie, før man kan si noe sikkert.
Studen er finansiert av The National Institutes of Health, Sanofi, og AstraZeneca.

Powered by Labrador CMS