– Tidlige svulster mer aggressive

Svulster som vokser opp innenfor seks måneder etter førstelinjebehandling, er mer aggressive enn svulster som vokser opp senere, viser studie.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Radiumhospitalet er med på forskning som presenteres på ASCO 2015 i Chicago, blant annet en understudie av AURELIA-studien.
Kreftlege Gunnar Kristensen ved Radiumhospitalet, OUS, er medforfatter på understudien som presenteres i en såkalt poster-session på konferansen.
 – Den viser at pasienter som har en svulst som vokser opp igjen innenfor seks måneder etter avsluttet førstelinjelinjebehandling, har en dårligere prognose enn pasienter som har en svulst som vokser opp igjen innenfor seks måneder etter behandling av et sensitivt residiv.
Ved et sensitivt residiv menes et tilbakefall som kommer mer enn seks måneder etter avsluttet førstelinjebehandling.
–  Disse pasientene får en fornyet behandling av lik type som anvendes ved førstelinjebehandling.
– Sagt på en annen måte: Svulster som vokser opp innenfor seks måneder etter førstelinjebehandling er noe mer aggressive enn svulster som vokser opp senere, sier Kristensen til Dagens Medisin.
Radiumhospitalet deltok også i PENELOPE studien, som skal presenteres muntlig på kongressen.
–  Vi, Radiumhospitalet, deltok som part i den nordiske studieorganisasjonen Nordic Society of Gynaecological Oncology (NSGO), sier Kristensen.
På kreftkongressen ASCO 2015, som er verdens største, er 30.000 kreftleger forventet å delta.

Dagens Medisin dekker kongressen fra Chicago.

Powered by Labrador CMS