STRØMMER PÅ: Konferansedeltakere har begynt å fylle hallene i kongressenteret MCCormick Place i Chicago fredag. Under pandemien har senteret, som er det største kongressenteret i Nord-Amerika og som ligger ved Lake Michigan, blitt benyttet til å huse covid-pasienter. 

Foto: Siri Gulliksen Tømmerbakke

Nå samles kreftforskere på ASCO igjen

For første gang på to år samles forskningsmiljøene innen kreft på kongress i Chicago igjen. 1000 flere abstracts ble sendt inn til årets ASCO, sammenlignet med i fjor.

Publisert

ASCO, CHICAGO (Dagens Medisin): Etter to år med pandemi samles igjen kreftforskere fra hele verden i Chicago på den årlige konferansen til American Society of Clinical Oncology (ASCO).

Årets kongress har slagordet «where knowledge conquers cancer».

Det er levert inn 7610 abstracts, det er nesten 1000 flere enn i fjor. 28 av disse har nordmenn blant forfatterne.

To nordmenn har fått æren av å holde muntlige presentasjoner.

Overlege og professor Per Eystein Lønning, ved Haukeland universitetssjukehus og Universitetet i Bergen, skal presentere forskningsresultater om BRCA1-mutasjon og risiko for eggstokkreft og brystkreft. Lønning skal i ilden fredag ettermiddag.

Over flere år har norske forskere presentert funn internasjonalt basert på registerdata om testikkelkreftpasienter. På søndag legger overlege og førsteamanuensis Torgrim Tandstad legger frem funn basert på langtidsdata om hvordan det har gått med de norske pasienter som har fått testikkelkreft siden 1980.

Behandlingsstudier i plenary session

Årets kongress varer fra fredag 3. juni til tirsdag 7. juni. Hovedsesjonen («plenary session») på kongressen avholdes på søndagen.

Her vil det bli presentert forskningsresultater knyttet til behandling av brystkreft (DESTINY-studien), behandling av metastatisk tarmkreft (PARADIGM), kjemoterapibehandling ved Ewings sarkom (rEECur), samt behandling av nydiagnostiserte pasienter med myelomatose (DETERMINATION).

Dagens Medisin er til stede i Chicago og skal sørge for bred dekning på både tv og nett gjennom de neste dagene.

Les alle sakene våre her og meld deg på nyhetsbrev.

Powered by Labrador CMS