Utsatte votering over ny autorisasjon

Stortinget debatterte torsdag forslag om å gi manuellterapeuter en egen autorisasjon. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Slik Dagens Medisin har omtalt er det stor uenighet blant fysioterapeutene, om hvorvidt personer med mastergrad innen manuellterapi bør få en egen autorisasjon.

Torsdag ble saken debattert i Stortinget, som en del av et forslag fra Helse- og omsorgskomiteen om endringer i helsepersonelloven.

Etter planen skulle stortingsrepresentantene også ha votert over saken, men avstemningen ble utsatt og svaret på hvordan Stortinget stiller seg til forslaget kommer dermed ikke før førstkommende tirsdag.

Utsettelse av voteringen kom som følge av lang replikkveksling i flere saker.

Lang debatt
Under diskusjon av innstillingen fra helse- og omsorgskomiteen, pekte blant annet Høyres representant Endre Svardal Bøe på at autorisasjon til manuellterapeutene ikke har vært på høring.

Også Rødts representant, Seher Aydar, fremmet at de støttet mindretallsforslaget om å gjennomføre en høring om å gi autoriasjon til yrkesgruppen, og viste til at de har blitt kontaktet av både foreningene Norsk Fysioterapuetforbund og Norsk Manuellterapeutforening, som er helt uenige i saken.

Diskusjonen om manuellterapeuters autorisasjon har vakt interesse også blant andre profesjoner. Presidenten i Legeforeningen uttalt at foreningen er kritisk på et prinsipielt grunnlag.

– Ventet flertall
Det er ventet flertall i saken, som har vært behandlet av helse- og omsorgskomiteen.

Bård Hoksrud (Frp) er saksordfører for saken og har tidligere sagt at de har tro på at saken vil gå gjennom under voteringen.

– For Fremskrittspartiet er dette en gledens dag, fordi flere får autorisasjon, sa Bård Hoksrud (Frp) under sakens replikkveksling i Stortinget torsdag. 

Tirsdag skal Stortinget avgjøre saken.

Powered by Labrador CMS