Vi ønsker både næring og faste ansettelser velkommen

Legeforeningen støtter at kommunene kan tilby fastlønn til legene der det vurderes som mest hensiktsmessig.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Anne-Karin Rime

Innlegg: Anne-Karin Rime, president i Legeforeningen 
Nils Kristian Klev, leder Allmennlegeforeningen 

I EN LEDER i Dagens Medisin skriver redaktør Siri Tømmerbakke om utfordringene i fastlegeordningen, og hun peker ut behovet for flere faste ansettelser.

Nils Kristian Klev

Da ordningen ble etablert i 2001, var det gode grunner til at næringsdrift ble hovedmodell. Før dette var standarden faste ansettelser for nesten halvparten av legene og allmennlegetjenesten var preget av lav kapasitet og dårlig tilgjengelighet. Det var lange ventetider og lav kontinuitet fordi legene skiftet jobb ofte. Skal vi unngå å havne i det samme uføret nok en gang, etterlyser vi økonomisk og politisk satsing på næringsdrift.

ØKONOMISKE RAMMER. Vi kjenner alle de negative utslagene av manglende satsing. Mens arbeidsmengden har økt dramatisk, har ikke finansieringen engang fulgt lønns- og prisveksten. Med tiden har dette kraftig svekket både stabiliteten og rekrutteringen av nye leger. Rundt 150.000 pasienter står nå uten fastlege, og tallet øker for hver måned. 

Ja, vi krever økte økonomiske rammer til næringsdrift, samtidig er det mange steder viktig at allmennleger har mulighet til å velge ansettelse og fastlønn. Det viktigste er å sikre pasientene en rask og forutsigbar tilgang på legehjelp med høy kontinuitet, uavhengig av modell. Legeforeningen støtter at kommunene kan tilby fastlønn til legene der det vurderes som mest hensiktsmessig. 

ULIKE VILKÅR. Det er stor forskjell på inntekt, arbeidstid og grad av ansvar. Fastlønnsstillinger koster kommunene ekstrautgifter på opp imot en million kroner per lege per år. Det er fordi finansieringen ikke gir tilstrekkelig inntjening innenfor en normal arbeidsuke. Næringsdrivende må derfor jobbe langt flere timer per uke for å oppnå sammenlignbar inntekt som en fast ansatt fastlege. Når vilkårene i dag er så ulike, er ikke fastlønn og næring likestilte alternativ.

Hvis vi skal unngå å havne i samme uføre nok en gang, etterlyser vi økonomisk og politisk satsing på næringsdrift

Mange leger er dyktige drivere av legekontor. Det er korte beslutningslinjer og høy jobbautonomi. Det kan gi høy jobbtilfredshet, kontinuitet, effektiv ressursutnyttelse og gode tjenester til pasientene – det er dette som bør være alles felles mål. Skal vi nå disse målene, må økonomien og rammebetingelsene gi mulighet til innovasjon og utvikling.

REELL VALGFRIHET. Næringsdrift vil ikke passe alle, men for de mange som ønsker å drive egen praksis, må det på plass kraftfulle økonomiske tiltak for å sikre at dette igjen blir et attraktivt valg.

En tilstrekkelig finansiert næringsmodell vil med andre ord sikre et tilbud som gir de yngre legene reell valgfrihet.

Powered by Labrador CMS